2017-ben is tartanak magyar nyelvű szentmisét a Szent Péter-bazilikában

Immár tizenkét éve minden kedden reggel magyar nyelven szól a szentmise a Szent Péter-bazilika altemplomában, a Magyarok Nagyasszonya-kápolnában. Németh László prelátus, olaszországi magyar főlelkész a 2017-es miserendről tájékoztatott. Mint elmondta, az elmúlt évben hozzávetőlegesen 1700-an vettek részt a reggeli szentmiséken.

Minden kedden reggel 8 órakor van magyar mise, de más időpontban is igényelhető

Az időpont változatlan, 2017-ben is minden kedden reggel 8 órakor tartanak magyar szentmisét a kápolnában. A csoportok bejelentkezését az italiamissiohu@gmail.com elektronikus postacímen várják annak érdekében, hogy biztosítani lehessen részvételüket. Felszentelt papoknak minden szentmisén van lehetőség koncelebrálásra. A liturgikus ruhákat a sekrestyében lehet felölteni, ahová legalább tíz perccel a szentmise kezdése előtt érdemes megérkezni.

Találkozó a Szent Péter-bazilikában

A szentmisére érkezőket általában együtt engedik le a kápolnába, amelyet megelőzően a bazilikában, a grottákba vezető lejáratnál lehet gyülekezni. Minden Rómába zarándokló magyart szeretettel várnak a szentmisékre. A hét más napjain is, kivéve szerdát, lehetőséget biztosítanak a misézésre a magyar kápolnában, amelyet előre kell lefoglalni. Foglalható időpontok: reggel 7.15 és 8 óra. A foglalásban Németh László olaszországi főlelkész nyújt segítséget a megadott e-mail-címen.