Jobbik: az anyaság közérdek, a gyermek áldás

A Jobbik szerint az anyaság közérdek, a gyermek áldás és közkincs, anyák napján állami ajándék is megilletné az anyákat – közölte a párt parlamenti frakciója vasárnap.

A közlemény szerint a párt ifjúsági tagozata A gyermek áldás címmel indított kampányt, amely hangsúlyozza a család mint a nemzet alappillérének fontosságát, megmutatja a fiatalon anyává és apává válás szépségét, ösztönzi a fiatalokat a gyermekvállalásra.

Magyarországon a népességfogyás – amely a 2014. évi 35 ezerrel szemben 2015-ben 40 ezer főre nőtt a KSH szerint – a legsúlyosabb probléma, amivel foglalkozni kell, a demográfiai helyzet miatt radikális változás nélkül nemhogy a nyugdíjrendszer, de az egész államháztartás fenntarthatatlan – áll a közleményben.

A párt által megfogalmazott 10 legszükségesebb intézkedés élén a gyermekneveléshez szükséges termékek áfájának radikális csökkentése áll. A javasolt intézkedések között helyet kapott az első gyermek születésének nagyobb állami támogatása, az inflációkövető családtámogatási rendszer, de a lombikbébi program ösztönzése, a demográfiai földprogram és a szülői életjáradék bevezetése is.