A gazdasági bevándorlók nem maradhatnak

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 12 [name] => Világ [slug] => vilag [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 12 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 7 [count] => 3080 [filter] => raw [term_order] => 14 [cat_ID] => 12 [category_count] => 3080 [category_description] => [cat_name] => Világ [category_nicename] => vilag [category_parent] => 7 ) )

Kitoloncolják az elutasított menedékkérőket Németországból. Német sajtóértesülések szerint ez akár már a jövő héten elkezdődhet.

„Vissza kell fordítani a gazdasági bevándorlókat”

– ezt mondta Angela Merkel az Európai Néppárt madridi közgyűlésén. Mindenkit emberi bánásmódban kell részesíteni, a háború elől menekülőket segíteni kell, hogy új otthont találjanak, de azokat, akik gazdasági okokból jönnek, vissza kell fordítani – jelentette ki a kancellár.

A politikus beszélt annak fontosságáról, hogy a tagállamok között el kell osztani a terheket, igazságosan, de figyelembe véve az egyes országok lehetőségeit is. Egy több mint 30 napilapot átfogó hálózat kutatásai szerint a menekültügyi eljárás gyorsításáról szóló törvényt a napokban kihirdetik a Német Szövetségi Köztársaság hivatalos lapjában. Ezzel a törvény lényegi elemei akár már a napokban hatályba is lépnek. A törvénycsomagot egyébként a múlt héten fogadta el a német parlament.