A hajléktalanok integrációját segítő program indulhat hamarosan

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 8 [name] => Magyarság [slug] => magyarsag [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 8 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 7 [count] => 3997 [filter] => raw [term_order] => 12 [cat_ID] => 8 [category_count] => 3997 [category_description] => [cat_name] => Magyarság [category_nicename] => magyarsag [category_parent] => 7 ) )

A hajléktalan emberek társadalmi és munkaerőpiaci integrációját segítő program indulhat hamarosan – közölte a Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.

A tárca szociális ügyekért is felelős államtitkársága által jegyzett közlemény szerint a Lakhatási Munkacsoport keddi ülésén a hajléktalanok foglalkoztatási esélyeit növelő uniós programokról egyeztettek a résztvevők.

Ilyen uniós projekt volt 2007 és 2013 között a “Hajléktalan emberek társadalmi és munkaerőpiaci integrációját segítő program” is, amely az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében tovább folytatódik.

Mint megjegyezték, a hajléktalanoknak nemcsak a túlélést kell biztosítani, hanem segíteni kell a visszailleszkedésüket is, ezt támogatták azok az innovatív pályázatok, amelyek a foglalkoztatási esélyeiket növelik.

Hozzátették, hogy a kormány komplex intézkedéseket tett az elmúlt időszakban, amelyek túlmutatnak az alapvető létfeltételek biztosításán. Az intézkedések érintették a jogi szabályozást, a finanszírozást és a fejlesztési programokat is.