A kormány megbecsüli és segíti az édesanyákat

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 8 [name] => Magyarság [slug] => magyarsag [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 8 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 7 [count] => 3997 [filter] => raw [term_order] => 12 [cat_ID] => 8 [category_count] => 3997 [category_description] => [cat_name] => Magyarság [category_nicename] => magyarsag [category_parent] => 7 ) )

A magyar kormány saját eszközeivel támogatja az édesanyákat és ismeri el azt az áldozatos munkát, amellyel a gyermekek felnevelése jár – közölte Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár anyák napja alkalmából.

Az államtitkár az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, hogy “Magyarországon 1925 óta mondunk köszönetet ezen a szép családi ünnepen azért a helytállásért, támogatásért, amit az édesanyák szeretteikért, családtagjaikért tesznek minden áldott nap”.

“Tisztelgünk az előtt a többletteljesítmény előtt is, amit a gyermeknevelés mellett munkát vállaló édesanyák nyújtanak, gyakran erejükön felül” – hangsúlyozta.

Az államtitkár kiemelte: céljuk, hogy kormányzati eszközökkel is enyhítsenek az édesanyák mindennapos terhein, megadva a nőknek a választás szabadságát, a döntési lehetőséget, hogy maguk határozhassák meg, mennyi időt kívánnak otthon maradni gyermekeikkel, és mikor akarnak visszatérni a munka világába.

Az elmúlt években a fentiek szellemében született számos intézkedést felsorolva kiemelte a családi típusú adózást, az otthonteremtési programot, a gyed extrát, a bölcsődei férőhelyek számának növelését és a rugalmas foglalkoztatás támogatását. Mindezt azért vezették be, hogy Magyarországon társadalmi szinten is elismerjék a gyermekvállalást, a gyermeknevelést, a szerető, gondoskodó családi környezet biztosítását.

“Ezen elvek iránt a jövőben is elkötelezettek leszünk, hiszen célunk, hogy hazánkra családbarát országként tekintsenek világszerte” – fogalmazott az államtitkár.

“A család szívét-lelkét az odaadó édesanyák jelentik. Ezúton köszönjük mindennapos helytállásukat. Isten éltesse az édesanyákat!” – áll a közleményben.