A lengyel elnök a pápánál: ifjúsági világtalálkozó és menekültválság

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 3 [name] => Vatikán [slug] => vatikan [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 3 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 7 [count] => 2387 [filter] => raw [term_order] => 13 [cat_ID] => 3 [category_count] => 2387 [category_description] => [cat_name] => Vatikán [category_nicename] => vatikan [category_parent] => 7 ) )

Beata Szydło lengyel miniszterelnök pénteken délelőtt hivatalos látogatást tett a Vatikánban. A pápai audienciát követően a politikus találkozott Paul Richard Gallagher érsekkel, az államközi kapcsolatok titkárával.

Ferenc pápa júliusban részt vesz a lengyelországi ifjúsági világtalálkozón

A megbeszélések szívélyes légkörben folytak, lehetőséget adva a feleknek arra, hogy megállapítsák: a katolikus egyház pozitívan hozzájárul a lengyel társadalom életéhez. Kitértek Ferenc pápa közelgő lengyelországi utazására, amelyre júliusban kerül sor az ifjúsági világtalálkozó alkalmából. Szóltak azokról az ünnepségekről, amelyeket Giezno-ban és Poznańban tartottak Lengyelország megkeresztelése 1050. évfordulóján, ahol Pietro Parolin bíboros államtitkár képviselte a pápát.

Béke, biztonság, menekültkérdés

Olyan, kölcsönös érdeklődésre számot tartó témákról is beszéltek a lengyel elnök vatikáni látogatásán, mint a családtámogatás a jelenlegi társadalmi-kulturális helyzetben, valamint a menekültek befogadása. Végül pedig kitekintettek a nemzetközi helyzetre, megvizsgálva a béke és a biztonság, a szíriai konfliktus, valamint az ukrajnai és közel-keleti humanitárius válság kérdéseit – tudjuk meg a találkozóról kiadott szentszéki közleményből.