Lengyel zarándokokat köszöntött a pápa

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 144 [name] => Kiemelt [slug] => kiemelt [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 144 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 3207 [filter] => raw [term_order] => 66 [cat_ID] => 144 [category_count] => 3207 [category_description] => [cat_name] => Kiemelt [category_nicename] => kiemelt [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 3 [name] => Vatikán [slug] => vatikan [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 3 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 7 [count] => 2387 [filter] => raw [term_order] => 13 [cat_ID] => 3 [category_count] => 2387 [category_description] => [cat_name] => Vatikán [category_nicename] => vatikan [category_parent] => 7 ) )

A szerdai általános kihallgatás végén Ferenc pápa a lengyel zarándokokat köszöntve külön kiemelte a Szolidaritás független szakszervezet képviselőit, akik jelen voltak a Szent Péter téren. „35 éve ez a mozgalom elkötelezetten küzd a dolgozók fizikai és intellektuális jogaiért, illetve a személy és a társadalom alapvető jogainak védelméért. Maradjatok hűségesek ehhez az elkötelezettséghez, hogy a politikai vagy gazdasági érdekek ne kerüljenek előbbre az emberi szolidaritás lényegét jelentő értékek helyett.” A Szentatya a szakszervezet védőszentje, boldog Jerzy Popiełuszko atya oltalmába ajánlotta a Szolidaritás mozgalom képviselőit, és áldását adta rájuk.

Ferenc pápa a felhívások között emlékeztetett arra, hogy november 21-én ünnepli az egyház Szűz Mária bemutatását a templomban. „Ebből az alkalomból mondjunk köszönetet az Úrnak a női és férfi hivatások ajándékáért, akik a kolostorokban és remeteházakban életüket Istennek szentelték. Annak érdekében, hogy a klauzúrás közösségek betöltsék fontos küldetésüket az imában és a tevékeny csendben, ne hiányozzon lelki és anyagi közelségünk irántuk” – kérte a Szentatya.