A misszió életstílus

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 144 [name] => Kiemelt [slug] => kiemelt [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 144 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 2882 [filter] => raw [term_order] => 66 [cat_ID] => 144 [category_count] => 2882 [category_description] => [cat_name] => Kiemelt [category_nicename] => kiemelt [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 3 [name] => Vatikán [slug] => vatikan [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 3 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 7 [count] => 2387 [filter] => raw [term_order] => 13 [cat_ID] => 3 [category_count] => 2387 [category_description] => [cat_name] => Vatikán [category_nicename] => vatikan [category_parent] => 7 ) )

„A küldetés azontúl, hogy szeretjük Jézust a nép iránti szeretetet is jelenti.” Ferenc pápa üzenetének ez az egyik sarokpontja, amelyet a misszionárius csoportok IV. találkozójára küldött Argentínába. Több mint 2200 lelkipásztori kisegítő gyűlt össze, hogy megvitassák „A misszió életstílus” témát.

„Ahhoz, hogy misszionáriusok legyünk, először látni kell, mielőtt hirdetnénk az Igét és kommunikálnánk. Meg kell látni Jézust, aki kicsivé lett, hogy elérje a mi gyengeségünket és magára öltötte halandó testünket, hogy halhatatlanságával ruházza fel és aki minden nap elindul felénk, hogy velünk haladjon az úton és baráti kezét nyújtsa a nehézségekben.”

Ferenc pápa arra buzdít, hogy sose feledkezzünk meg a Jézussal való első találkozásról, az örömről, amellyel fogadtuk az Evangélium hirdetését a szülőktől, nagyszülőktől és a hitoktatóktól. Azt kéri, hogy folyamatosan imádkozzunk egymásért, kölcsönösen támogassuk egymást az imával és ezáltal Jézus csodákat tud véghez vinni.

Ferenc pápa hangsúlyozza, hogy nemcsak az Urat kell szeretni ahhoz, hogy igazi misszionáriusok legyünk, hanem az Ő népét is. Arra hív, hogy úgy tekintsünk rájuk, mint Jézus: gyengéden, megértéssel, irgalommal. Ez segít, hogy megérintsük az Úr sebeit rászoruló embertársaink testében. Jézust lássuk meg a másik emberben. Ez megtisztítja a szívet, megszabadítja az önzéstől, minden hátsó szándéktól, minden világi vágytól. Végül a pápa arra buzdítja a lelkipásztori kisegítőket, hogy továbbra is építsék az önmagából kilépő egyházat és közvetítsék az örömöt, amelyet az Úr helyezett a szívünkbe.

[newsbox style=”nb6″ title=”Még több hír Ferenc pápáról” display=”category” cat=”117,3″ number_of_posts=”15″ sub_categories=”no” show_more=”no” post_type=”post”]