A pápa buzdítást küldött az ENSZ emberkereskedelem elleni konferenciájára

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 3 [name] => Vatikán [slug] => vatikan [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 3 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 7 [count] => 2387 [filter] => raw [term_order] => 13 [cat_ID] => 3 [category_count] => 2387 [category_description] => [cat_name] => Vatikán [category_nicename] => vatikan [category_parent] => 7 ) )

Ferenc pápa üzenetet küldött az ENSZ New York-i konferenciájára, amelyet a modernkori rabszolgaságról és az emberkereskedelemről tartottak április 7-én, csütörtökön. A pápa támogatásáról biztosította a tanácskozást, amelyet a Szent Márta-csoport szervezett. Üzenetében a Szentatya arra buzdította a résztvevőket, hogy erősítsék meg az együttműködés és a kommunikáció kötelékeit, amelyek alapvető fontosságúak az emberkereskedelem áldozatai szenvedésének felszámolásához.

Tevékenység a legszegényebbek és a társadalom peremére szorultak érdekében

Ezáltal a megoldások és a megelőző intézkedések előmozdítása lehetővé teszi ennek a problémának a kezelését a társadalom minden szintjén. A pápa reményének adott hangot, hogy szemük előtt tartják minden ember méltóságát és felismerik tevékenységükben a legszegényebbek és a társadalom peremére szorultak érdekében végzett igaz szolgálatot, akikről nagyon gyakran megfeledkeznek és akiknek hangját általában nem hallják meg. Ferenc pápa biztosította a tanácskozás résztvevőit imáiról és a katolikus egyház elkötelezettségéről e bűntény elleni küzdelem és az áldozatok gondozása iránt.

(sv)