A pápa jókívánságait küldte az argentínai örmény egyház vezetőjének

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 3 [name] => Vatikán [slug] => vatikan [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 3 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 7 [count] => 2387 [filter] => raw [term_order] => 13 [cat_ID] => 3 [category_count] => 2387 [category_description] => [cat_name] => Vatikán [category_nicename] => vatikan [category_parent] => 7 ) )

Ferenc pápa jókívánságait küldte az argentínai és chilei örmény egyház vezetőjének Kissag Mouradian érseknek püspökké szentelése 25. évfordulója alkalmából. Az Argentin Köztársaság Örmény Központja közleményben adott hírt a pápa üzenetéről, amelyben csatlakozik az ünnephez és a hálaadáshoz, amelyet március 22-én tartottak.

Gyümölcsöző és testvéri szolgálat

„Kedves Testvérem, az Úr fizesse meg mindazt a jót, amit tettél és teszel a továbbiakban” – olvasható a Szentatya levelében. A pápa köszönetet mond Istennek az örmény érsek szolgálatáért és imádkozik, hogy tevékenysége legyen továbbra is gyümölcsöző. Jézus áldását és Szűz Mária oltalmát kéri a latin-amerikai ország minden örmény közösségére.

Régi barátság

Az örmény közösség közleménye emlékeztet a baráti kapcsolatra, amely a pápát és Mouradian érseket egymáshoz fűzi azóta, hogy Jorge Mario Bergoglio bíboros Buenos Aires érseke volt. Az argentínai apostoli nuncius Emil Paul Tscherrig érsek, Mario Poli bíboros, Buenos Aires jelenlegi érseke és Carlos Nanez, Cordoba érseke is jókívánságait fejezte ki az örmény érseknek, akit a Buenos Aires-i örmény központban ünnepeltek közel 450 meghívott jelenlétében, az állami és egyházi hatóságok képviselőivel.

Közel 135 ezer örmény él Argentínában, amely a legnépesebb örmény lakosság Latin-Amerikában és az egyik legnagyobb a világon. Többségük Cilíciából, Szíriából és Libanonból vándorolt be. Buenos Aires-ben az örmény közösség szoros kapcsolatot ápol a baszk közösséggel zenei és kulturális rendezvények keretében. (sv)