A pápa részvéte a spanyolországi buszbaleset miatt

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 3 [name] => Vatikán [slug] => vatikan [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 3 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 7 [count] => 2387 [filter] => raw [term_order] => 13 [cat_ID] => 3 [category_count] => 2387 [category_description] => [cat_name] => Vatikán [category_nicename] => vatikan [category_parent] => 7 ) )

Ferenc pápa fájdalommal értesült a súlyos buszszerencsétlenségről, amely a spanyolországi Freginals-ban történt vasárnap, 13 diáklány halálát okozva. Államtitkára, Pietro Parolin bíboros aláírásával a Szentatya táviratot küldött Enrique Benavent Vidal tortosai püspöknek. A pápa imádkozik az áldozatok lelki üdvéért és a családtagokért; a sebesülteknek pedig mielőbbi gyógyulást kíván. A Szentatya Istenhez fohászkodik lelki megnyugvásért és reményért azoknak a családoknak a számára, akik szeretteik elvesztését siratják.

Magyar sérültje is van a balesetnek

A baleset miatt kétnapos gyászt rendeltek el Spanyolországban. Az autóbusz Valenciából Barcelonába tartott, amikor felborult az autópályán. Az első hírek szerint a sofőr hibázhatott. Főleg külföldi egyetemisták voltak a buszon, akik az Erasmus-programban vettek részt. Köztük volt egy magyar egyetemista is, a 24 éves fiú mindkét karja eltört, de jól van. A kórházban meglátogatta a magyar külképviselet vezetője is – adja hírül az MTI.

A sofőr elaludt a volánnál

A nyomozás elsődleges adatai szerint a sofőr elaludhatott a volánnál, emiatt következhetett be a súlyos buszbaleset. Az El País című napilapnak nyilatkozó, a buszon utazó 23 éves holland diák úgy emlékszik, hogy a jármű az ütközés előtt már nem egyenesen, hanem cikkcakkban haladt. Mivel a baleset kora reggel történt, a fiatalok többsége aludt az utazás alatt.

Jordi Jané katalán belügyi illetékes az Antenna3 televíziós csatorna reggeli műsorában elmondta: 6 ország diákjai vesztették életüket: 7 olasz, 2 német, 1 román, 1 osztrák, 1 francia és 1 üzbegisztáni diáklány. A legfiatalabb áldozat 19 éves, a legidősebb 25. Azonosításuk még nem zárult le – tette hozzá.

(gá)