A Vatikáni Múzemok támogatják a véradást

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 3 [name] => Vatikán [slug] => vatikan [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 3 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 7 [count] => 2387 [filter] => raw [term_order] => 13 [cat_ID] => 3 [category_count] => 2387 [category_description] => [cat_name] => Vatikán [category_nicename] => vatikan [category_parent] => 7 ) )

A Vatikáni Múzeumok egy együttműködésnek a részesei, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a kórházak vérkészlet-ellátásának fontosságára és ösztönözzék a nyugati civilizáció kulturális örökségének megtekintését.

A RossoArte nevű kezdeményezés a Vatikáni Múzeumok, a római Tor Vergata kórház és kórházi lelkészség, valamint az In punta di piedi elnevezésű önkéntes szervezet közös vállalkozása. Év végéig minden donor a Tor Vergata kórház transzfúziós központjában kap egy személyes belépőt, amely lehetővé teszi a sorban állás elkerülését a Vatikáni Múzeumoknál.

A múzeumi sajtóközlemény szerint a kezdeményezés egyesíti az adakozás örömét a Pápa Múzeuma mesterműveinek izgalmas felfedezésével és a hála valós jelét ajánlja azoknak, akik névtelenül, de felelősen vért adományoznak.

(gd)