A Vatikáni Múzeumok péntek esténként idén is várják a látogatókat

Május 6-tól július 29-ig, majd szeptember 2-tól október 28-ig ebben az évben is nyitva tartanak a Vatikáni Múzeumok 19-23 óráig.

A lehetőséget elsősorban a rómaiaknak kínálják fel a világ minden részéről érkező turisták ezrein túl, hiszen a helyi lakosoknak a szokásos nyitvatartási idő alatt, munka és családi elfoglaltság következtében nem igen van alkalmuk rá, hogy megtekintsék a pápai galériákban őrzött felbecsülhetetlen értékeket.

A Pápa Múzeumainak esti nyitvatartása tehát elszalaszthatatlan lehetőség, hogy szuggesztív esti megvilágításban gyönyörködjünk a lenyűgöző környezetben.

Gazdag zenei program is várja az érdeklődőket

Idén is megrendezik a Múzeumok Zenéje seregszemlét, tanúskodva a képzőművészetek és az élő zene harmonikus összefonódásáról. A műsoron számos műfaj szerepel, egyben jelzi a rendezvény nemzetközi jellegét. A kínálatban szerepel argentin tangó, a moszvai Orosz Kórus előadása, dzsessz zenekarok koncertje.

A klasszikus zenét a Santa Cecilia zeneakadémia művészei szolgáltatják a Raffaello teremben, míg az ókori bronz fenyőtoboz nevét viselő Cortile della Pigna udvarban népénekek hangzanak fel. Itt kerül sor az indító hangversenyre is, a tangó koncertre.

Az online helyfoglalás kötelező az éjszakai látogatáson való részvételre a Vatikáni Múzeumok hivatalos honlapján, ahol megtekinthető a Múzeumok Zenéje teljes programja is.