„ÁGOTA” integrációs nap

Téma: A bűnmegelőzés

Mit tehetünk azért, hogy a családból kiemelt, illetve veszélyeztetett gyermekek se áldozattá, se elkövetővé ne válhassanak?

Cél:  A társadalom figyelmének felhívása és érzékenyítése a családból kiemelt gyermekek sorsára, valamint a rossz családi körülmények között élő fiatalok veszélyeztetett helyzetére.

Időpont: 2015. november 14.

 

Országos labdarúgó seregszemle 

Helyszín: József Attila Általános iskola és Szakiskola Szeged Gyík utca 3.
Kezdési időpont: 10.30

10.30-11.15  Megnyitóbeszéd, köszöntők

Vendégek:
Dr. Hatala József a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke
Dr. Juhász Tünde Csongrád megyei kormánymegbízott
Dr. Lukács János dandártábornok a Csongrád Megyei Rendőrfőkapitányság főkapitánya
Kothencz János a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója
Bozóky Imre az ÁGOTA Sportéletrend szakmai vezetője

A Gyík u. 3 sz. alatti sportcsarnokban több mint ezer állami gondozott gyermek jelenlétében indítja útjára Dr. Hatala József elnök úr azt a foci kuparendszert, melyben a gyermekek rendszeres sportoltatása a cél.

A sport kiváló eszköz arra is, hogy az elkallódás és a bűnözés helyett a gyermekek közösségi sportélményre tegyenek szert. Elnök úr ennek az egész évre szóló sportprogram sorozatnak a megkezdését, elindulását jelenti be ill. biztatja a fiatalokat arra, hogy inkább a sportot válasszák csellengés helyett.

„ÁGOTA® Integrációs nap 2015” – A naygrendezvény megnyitója

Helyszín: Szeged, Zápor-tó

Kezdési időpont: 12.00 – 12.15 között

 A rendezvényt megnyitja:

Dr. Hatala József a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke

Köszöntőt mond:
Dr. Juhász Tünde Csongrád megyei kormánymegbízott
Dr. Lukács János dandártábornok a Csongrád Megyei Rendőrfőkapitányság főkapitánya
Kothencz János a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója

Az idei évben újra megrendezésre kerül az ÁGOTA® Integrációs nap, melyet Dr. Hatala József elnök nyit meg, aki egyúttal útjára bocsátja az ÁGOTA® Kulturális és Közösségi Központ programrendszerét is, melyet a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója és az ÁGOTA® Országos Közhasznú Alapítvány által közösen felkarolt hátrányos helyzetű emberekért valósít meg.

A bűnmegelőzés másik fontos eszköze az egészséges szocializálódáshoz nélkülözhetetlen család megléte. Ezért rendezvényünkön folyamatosan tájékoztatást nyújtanak a szakemberek a nevelőszülői hivatásvállalás lehetőségeiről is az érdeklődők számára. Az előző évek sikere nyomán várható, hogy többezer embert invitálhatunk a Szeged melletti Záportóhoz: gyermekeket, családokat, helyi lakosokat egyaránt.

Az „ÁGOTA® Integrációs Nap 2015”című rendezvény idei, kiemelt célja, hogy támogassuk a családból kiemelt gyermekeket, és az általában veszélyeztetett fiatalokat a bűnmegelőzés terén. Ezzel együtt olyan segítséget igyekszünk nyújtani számukra, mely révén könnyebben illeszkedhetnek be a társadalomba. Sajnálatos tapasztalatunk, hogy a gyermekvédelmi gondoskodásba bekerülő fiatalok közt akadnak olyanok is, akik a korábbi körülményeik folytán már kriminalizálódtak, vagy éppen a bekerülés körüli időben is eljárásba vont személyek. Az Ő esetükben a korrektív segítségadás, míg a többi fiatal számára a prevenció vagyis a bűnmegelőzés terén nyújtott erőfeszítésünk az, ami hatékony támaszt jelenthet.

Ebbéli törekvéseinkben nyújtott komoly támogatást a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és annak elnöke Dr. Hatala József. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatót és annak „közösségi játékok” programját három millió forinttal támogatta, valamint az ÁGOTA Alapítvány „Szeged-Tarjáni Közösségi és Kulturális központjának felújítását” ugyancsak három millió forinttal támogatta. Többek közt ennek köszönhető, hogy közösségi központunk már az idei év integrációs rendezvényében is hathatós közreműködést tud megvalósítani.