Az olaszországi iszlám közösségek is szolidaritásukat fejezik ki a vasárnapi katolikus miséken

Az olaszországi katolikus templomokban vasárnap  tartandó miséken az olaszországi Iszlám Vallási Közösségek (Coreis) küldöttei is részt vesznek a franciaországi Rouenben történt terrorista merénylet elítélésére, valamint a meggyilkolt katolikus pap és a többi áldozat emlékére szervezett szolidaritási akciókban.

A vasárnapi déli misék előtt Róma, Milánó,Genova, Ventimiglia, Siena, Palermo és számos más olaszországi város templomában a Coreis küldöttei részvétüket és szolidaritásukat fejezik ki a misét bemutató püspöknek vagy plébánosnak. A Coreis küldöttei a miséken is részt vesznek.

A Coreis által közreadott üzenet hangsúlyozza, hogy a jelenlegi “drámai időszakban” az olaszországi iszlám közösségek “alapvetőnek” tartják a keresztény imahelyek és az itt összegyűlő hívők iránti tisztelet kifejezését. Omar Camilletti a római mecsetben működő iszlám kulturális központ vezetője a Vatikáni Rádiónak hangsúlyozta, hogy a jelképes gesztus a két vallás közötti kölcsönös elismerést szolgálja.

A kezdeményezést a franciaországi iszlám tudományos intézet (Ihei) indította a vasárnapi miséken való részvételre történő felhívással. A L’Avvenire az olasz püspöki kar (Cei) napilapja pénteken arról írt, hogy ha a Franciországban élő muzulmánok közül minden tízedik elmegy a misékre, az már nagy eredmény lenne a muzulmán vallásúak közötti “agresszív kisebbséggel” szemben.