Bakondi: az osztrák intézkedések azt jelzik, nem támogatják a tömeges bevándorlást

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 8 [name] => Magyarság [slug] => magyarsag [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 8 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 7 [count] => 3997 [filter] => raw [term_order] => 12 [cat_ID] => 8 [category_count] => 3997 [category_description] => [cat_name] => Magyarság [category_nicename] => magyarsag [category_parent] => 7 ) )

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az osztrák határőrizeti intézkedések azt jelzik, hogy Ausztria nem kívánja tovább támogatni a tömeges bevándorlást.

A burgenlandi rendőrség pénteken közölte, hogy hétfőn reggel nyolc órától – egyelőre szúrópróbaszerűen – elkezdik a burgenlandi-magyar határszakasz ellenőrzését. A Nezsideri (Bezirk Neusiedl am See), a Kismartoni (Bezirk Eisenstadt-Umgebung), a Nagymartoni (Bezirk Mattersburg) és a Felsőpulyai járás (Bezirk Oberpullendorf) átkelőinél várható ellenőrzés. A burgenlandi rendőrség közlése szerint helyzettől függően további határszakaszokon vezethetnek be hasonló intézkedést.

Bakondi György az M1 aktuális csatornán azt mondta: azt nem osztotta meg az osztrák fél, hogy konkrétan mi az oka ennek az intézkedésnek. Ugyanakkor kiemelte: a jelenlegi információk szerint továbbra is a migránsok folyamatos Európába érkezésével és új útvonalak keresésével kell számolni.

Az osztrák féltől kapott tájékoztatás alapján hasonló rendszert akarnak kiépíteni, mint korábban az osztrák-szlovén határszakaszon. Ezen felül a Brenner-hágónál vagyis az osztrák-olasz határon is ilyen intézkedéseket terveznek – tette hozzá Bakondi György.