Dubrovay László összes a Vigadóban

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 144 [name] => Kiemelt [slug] => kiemelt [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 144 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 2882 [filter] => raw [term_order] => 66 [cat_ID] => 144 [category_count] => 2882 [category_description] => [cat_name] => Kiemelt [category_nicename] => kiemelt [category_parent] => 0 ) )

Dubrovay László összes zongoraművét játszotta lemezre a neves fiatal zongoraművész, Balázs János, aki az anyagot koncerten is bemutatja a Pesti Vigadóban hétfő este. Az új lemez a Fonó gondozásában jelenik meg a hangversenyre.

A Vigadó Sinkovits Imre Kamaraszínpadán a lemez teljes tartalma, a Parafrázis, az Öt zongoradarab, a Melankolikus darabok, az Hommage a Fellini (A clown utolsó álma) és a Felhangok is felcsendül a Junior Prima- és Liszt-díjas Balázs János tolmácsolásában. Dubrovay László összes zongoraműve először lesz hallható egyben. A koncert közönsége megismerheti magát a szerzőt, a művek keletkezését, indíttatását is. A beszélgetést Juhász Előd zenetörténész vezeti.
Dubrovay László Kossuth-díjjal és Nemzet Művésze címmel kitüntetett zeneszerző, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnökségi tagja, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem nyugalmazott egyetemi tanára.

“Pályám során a kezdetektől fogva azon munkálkodtam, hogy elődeim nyomdokain haladva Liszt, Bartók, Kodály útját követve zenémben egyesítsem a magyar hagyományokból származó zenei elemeket a legújabb zeneszerzési technikákkal, hangkutatási eredményekkel és a hangszerek új játéktechnikai lehetőségeivel. Így próbáltam egy egyéni hangzású új zenei nyelvet létrehozni. Műveim jelentős részét rádiófelvételen rögzítették, emellett 12 szerzői és 39 különböző CD-n jelentek meg kompozícióim a Hungaroton és külföldi kiadók gondozásában”

– idézik a zeneszerzőt a Fonó Budai Zeneház közleményében.