Elítéltek ostyát ajándékoztak Ferenc pápának

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 3 [name] => Vatikán [slug] => vatikan [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 3 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 7 [count] => 2387 [filter] => raw [term_order] => 13 [cat_ID] => 3 [category_count] => 2387 [category_description] => [cat_name] => Vatikán [category_nicename] => vatikan [category_parent] => 7 ) )

Levelet írtak a pápának és megajándékozták az általuk készített ostyákkal azok az elítéltek, akiket január 17-én, vasárnapi Úrangyala imádsága alkalmával köszöntött a Szentatya. Ez a virtuális ölelés valósággá vált az április 9-ei pápai audiencián, amelyen jelen volt az a három elítélt Milánóból, akik részt vesznek „A kenyér értelme” elnevezésű projektben. Olaszország legnagyobb börtöneiben egy olasz alapítvány ostyagyártó műhelyt létesített. A szombati rendkívüli általános kihallgatáson az elítéltek átadtak Ferenc pápának 12 ezer ostyát, amelyet ők készítettek. A Szentatya megígérte, hogy konszekrálja azokat egy általa bemutatott szentmisén.

Isten irgalmassága mindenki számára lehetséges

„Hatalmas élmény volt számunkra” – nyilatkozta Ciro, a gyilkosságért életfogytiglanra ítélt fogva tartott. „Munkánk és megváltásunk gyümölcsét ajándékoztuk a Szentatyának. Jézus, aki jelen van testével az Eucharisztiában, megváltoztatta a szívünket és ma tanúságot tehetünk mindenkinek arról, hogy Isten irgalmassága mindenki számára lehetséges, még azoknak is, akik szörnyű bűnöket követtek el, mint mi” – hangsúlyozta az AGI olasz hírügynökségnek az elítélt.

Az ostyákat ingyen ajándékozzák annak, aki kérvényt ír

„A kenyér értelme” kezdeményezést öt hónapja indították el és már több mint 200 plébániára eljutottak Olaszországban és világszerte. Az ostyákat ingyen ajándékozzák annak, aki kérvényt ír az ilsensodelpane@gmail.com e-mail címre. Jelenleg öt kontinensre küldtek már ostyákat, olyan területekre, ahol háború folyik vagy ahol nehézségek között élnek pl. Nicaraguába, az iraki Kurdisztánba, Libanonba, Jeruzsálembe, Kubába és Sri Lankára.

(sv)