Elnézést kért a pápa

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 144 [name] => Kiemelt [slug] => kiemelt [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 144 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 3207 [filter] => raw [term_order] => 66 [cat_ID] => 144 [category_count] => 3207 [category_description] => [cat_name] => Kiemelt [category_nicename] => kiemelt [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 3 [name] => Vatikán [slug] => vatikan [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 3 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 7 [count] => 2387 [filter] => raw [term_order] => 13 [cat_ID] => 3 [category_count] => 2387 [category_description] => [cat_name] => Vatikán [category_nicename] => vatikan [category_parent] => 7 ) )

Ezen a héten is megtelt a Szent Péter tér a Vatikánban, ahol szerdán délelőtt Ferenc pápa egy bocsánatkéréssel kezdte a beszédét.

„Jaj a világnak a botrányokért! Jézus realista, és tudja, elkerülhetetlen, hogy botrányok történjenek, de jaj annak az embernek, aki miatt a botrány bekövetkezik.”

A Szentatya azt nem magyarázta el, hogy pontosan mit ért a botrány alatt. De kijelentése részben a Róma városában történt korrupciós botrányra utalhat, amely miatt pénteken lemondott a város főpolgármestere. De akár arra a levélre is gondolhatott, amely mostanában feszültséget keltett a Vatikánban zajló püspöki szinóduson. A bíborosok egy csoportja ugyanis állítólag egy levélben írt a tanácskozásról a pápának. A bizalmas dokumentum azonban illetéktelenek kezébe kerülhetett. A katolikus egyházfő a családról szóló rendes püspöki szinódussal kapcsolatban arra kérte a hívőket, imádkozzanak, hogy a tanácskozás olyan döntéseket hozzon, amelyek a legjobbak a családok számára. Mert a szentatya szerint „a családot védelmezve az emberiséget oltalmazzuk”.

[newsbox style=”nb6″ title=”Még több hír Ferenc pápáról” display=”category” cat=”117,3″ number_of_posts=”15″ sub_categories=”no” show_more=”no” post_type=”post”]