Élőben közvetítjük a szentév megnyitását

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 3 [name] => Vatikán [slug] => vatikan [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 3 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 7 [count] => 2387 [filter] => raw [term_order] => 13 [cat_ID] => 3 [category_count] => 2387 [category_description] => [cat_name] => Vatikán [category_nicename] => vatikan [category_parent] => 7 ) )

Élőben közvetíti a Vatikán az irgalmasság évének megnyitását. December 8-án, kedden délelőtt fél 10-től, 19 kamera segítségével az egész világ, és így a BonumTV nézői is láthatják majd, ahogy Ferenc pápa egy szentmise után a Szent Péter bazilika szent kapujához megy és megnyitja azt. Ezzel pedig hivatalosan is elkezdődik a jubileumi szentév, amire nemcsak a hívők, de a római rendőrök is készülnek.

Az egész világ láthatja majd, hogyan nyitja meg az irgalmasság évét Ferenc pápa. A Szentatya jövő héten kedden, délelőtt fél 10-kor celebrál majd szentmisét a Szent Péter Bazilikában. Ezután sétál oda a bazilika kapujához, és megnyitja azt. Ezzel kezdődik el a jubileumi szentév, amely egészen 2016. november 20-ig tart majd. A Vatikáni TV 19 kamerával, a legmodernebb technológiák alkalmazásával, ultra HD felbontásban közvetíti az eseményt. Így a nézők úgy érezhetik majd magukat, mintha valóban a helyszínen lennének. A szentév eseményein ingyen lehet részt venni, de regisztrálni kell a programokra. A Vatikánba csaknem 30 millió zarándokot várnak a világ minden részéről, ezért rengeteg csendőr és rendőr vigyáz majd a rendre. Már biztonsági főpróbát is tartottak az egyenruhások. Szerdán az Angyalvártól a Szent Péter térre vezető sugárutat lezárták a forgalom elől, a Szent Péter teret pedig korlátokkal vették körbe, és az oda érkező hívőket és turistákat fémdetektorral ellenőrizték. Erre számíthatnak majd a szentév megnyitóján is, ezért a rendőrök arra kértek mindenkit, hogy időben legyenek a helyszínen, és táska nélkül menjenek, hogy gyorsan tudják ellenőrizni őket.