Erdély a világ legjobb régiója

A Lonely Planet szerint Erdély a világ legjobb régiója. A világ legnagyobb útikönyv kiadója hozzáértők (szerzők, bloggerek, szerkesztők) és tweetelői vélemények alapján állította össze 2016 legkedveltebb országainak, régióinak, városainak tízes listáit.

A meglátogatásra ajánlott régiók listáján Erdély többek között Nyugat-Izlandot, a kubai Vinales-völgyet, Hawaiit, Bajorországot és Szent Ilona szigetét előzi meg. Az értékelésben nagyon elismerően nyilatkoznak róla – megemlítik például, hogy a gyönyörű, hegyes-völgyes, erdős tájon még mindig találkozhatunk lovakkal és szekerekkel, de ugyanúgy megtalálhatóak itt népszerű Airbnb-szálláshelyek, egyre szaporodó művészeti galériák, sípályák is, a festői lankákon pedig csodás kirándulásokat lehet tenni.

Erdély kulináris jellegzetességei között a töltött káposztát, a puliszkát, a túrós fánkot és a gulyást sorolja fel, utóbbi esetében hangsúlyozva, hogy tipikusan magyar ételről van szó.

A Lonely Planet útikönyvei a legmegbízhatóbbak, legpontosabbak közé sorolhatók, amelyeket előszeretettel használnak az utazók.