Exkluzív fotók Teréz anya lakhelyéről

A következő albumban Teréz anya szobájáról készült fotók sorozata látható, mely Kalkuttában az A.J.C. Bose utca 54A szám alatt található a Teréz Anya Nővéreinek, azaz a Szeretet Misszionáriusainak kalkuttai házában.

Teréz anya 1950-től egészen haláláig 1997-ig ebben a házban élt, imádkozott, dolgozott és vezette a nővéreiből álló családját a világ minden pontján. Itt írta leveleit, telefonbeszélgetéseire itt válaszolt és gyűléseinek, tanácskozásainak ez a ház adott otthont. Szobájának ajtaja mindíg nyitva állt nővértársai számára. Leveleit az erre elkészített dobozokban tárolta, melyet nővértársai segítségével jutattott el a címzetteknek, iratait a képen látható szekrényben tárolta.

1997 szeptember 5-én 9:30-kor ebben az ágyban adta át lelkét örökre a Megváltónak, majd tekintete holtan is az ággyal szembe levő kereszten függő  töviskoronával jutalmazott Jézus arcrára szegeződött.

A szoba rögtön a konyha mellett található, melynek hőmérséklete igen forró, ám Teréz anya sosem használt ventilátort vagy légkondicionáló berendezést.

Sírját ebben az épületben helyezték el, mely elött nővértársai imádkoznak és a sírt megcsókolva fejezik ki hódolatukat lelki szent anyjuk elött.

Fotó: Jeff Bruno
Forrás: EWTN
Fordította: Harasztovics Arnold