Feljelentik az abortusztilalom elleni akció résztvevőjét

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 8 [name] => Magyarság [slug] => magyarsag [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 8 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 7 [count] => 3997 [filter] => raw [term_order] => 12 [cat_ID] => 8 [category_count] => 3997 [category_description] => [cat_name] => Magyarság [category_nicename] => magyarsag [category_parent] => 7 ) )

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség garázdaság miatt feljelentést tesz az abortusz lengyelországi betiltása ellen meghirdetett tartott demonstráció miatt.

A szombaton Budapesten tartott rendezvényen az egyik tüntető püspöki ruhában cukorkát osztogatott, amire abortusztabletta volt írva, és úgy tett, mintha a misén használatos ostyát, az Oltáriszentséget osztogatná. Nacsa Lőrinc, az IKSZ elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján szomorúnak és felháborítónak nevezte, hogy magukat jogvédőnek mondó szervezetek nem tartják tiszteletben a másik embert, annak vallását. Közölte: a szervezőket és a “vallásgyalázó fiatalembert” feljelentik garázdaság miatt.

Nacsa Lőrinc kitért arra, hogy Lendvai Ildikó, a szocialista párt korábbi elnöke is megjelent  a demonstráción, amivel az IKSZ-elnök szerint az MSZP is a vallásgyalázás részese lett. Azt kérdezte az MSZP-től, hogy Lendvai Ildikó az egész párt álláspontját képviselte-e a tüntetésen, és felszólította a szocialista pártot, hogy kérjen bocsánatot azoktól az emberektől, akiket vallásukban, érzelmükben, elveikben megbántottak.