Ferenc pápa a római Szent Péter kör tagjaihoz: Szűz Mária példájának a lelkületével szolgáljatok!

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 3 [name] => Vatikán [slug] => vatikan [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 3 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 7 [count] => 2387 [filter] => raw [term_order] => 13 [cat_ID] => 3 [category_count] => 2387 [category_description] => [cat_name] => Vatikán [category_nicename] => vatikan [category_parent] => 7 ) )

Ferenc pápa hétfőn délben kihallgatáson fogadta a római Szent Péter kör tagjait a Kelemen teremben, akik 147 éve állnak a krisztusi karitász jegyében főként a szegények szolgálatában. „A ti szolgálatotok beilleszkedik a római egyházmegye egész valóságába és megbecsüléssel fogadom azt a munkát, amellyel a városunk lakossága leggyengébbjeinek sebeit bekötözitek. Mindez a „kilépő egyháznak” a jele, azon egyházé, mely azért van úton, hogy megkeresse és meglátogassa, meghallgassa és megsegítse a rászorulókat. Ezáltal nemcsak a szegények elé mentek, hanem maga az Úr Jézus elé”.

„Járjatok továbbra is a Szűzanya példájával, akit ebben a hónapban különleges módon is tisztelünk az imádságunkban. Ahogy ő nem késlekedett útnak indulni, sietve, hogy elvigye Isten látogatását, úgy ti is, az ő példája nyomán legyetek az Isten látogatásává, különösképpen a mostani Irgalmasság szentév során. A pápa megköszönte a szolgálatukat, mellyel a Péter fillérek gyűjtése révén hozzájárulnak Péter utódának a szolgálatához, amit főként a szegény rászorulók felé nyújt, majd áldását adta rájuk.