Ferenc pápa az Instagramon

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 3 [name] => Vatikán [slug] => vatikan [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 3 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 7 [count] => 2387 [filter] => raw [term_order] => 13 [cat_ID] => 3 [category_count] => 2387 [category_description] => [cat_name] => Vatikán [category_nicename] => vatikan [category_parent] => 7 ) )

Az Instagram egy népszerű alkalmazás, mely fotók és videók feltöltésére, megosztására alkalmas. A fájlokat különböző művészi hatású effektekkel, szűrőkkel vagy feliratokkal láthatjuk el, valamint beállíthatjuk a fotó készítésének helyét. Március 19-én Ferenc pápa is csatlakozik az Instagram-felhasználók népes csoportjába. Az első posztolása várhatóan déli 12 óra után kerül fel a világhálóra.

Felhasználói neve @Franciscus, vagyis a „Ferenc” latin megfelelője. Ez a pápa legújabb kezdeményezése a közösségi hálók körében. A Twitteren 9 különböző nyelven futó profiljaival együtt már több mint 25 millió követője van.

„Az Instagram segíteni fog a pápaság képeken keresztül történő bemutatásában és lehetőséget ad azoknak, akik szeretnének többet tudni a Szentatya életéről és megismerni az ő gesztusait a gyengédségről és irgalomról” – mondta Dario E. Vigano prelátus, a Kommunikációs Titkárság prefektusa. „A L’Osservatore Romano képgyűjteményéből fogjuk a feltöltendő fotókat kiválasztani. Így be tudjuk mutatni a közelség és a befogadás azon aspektusait, amelyeket Ferenc pápa él meg mindennapjaiban.”

Vigano prelátus megemlítette még, hogy az Instagram profil az Irgalmasság Szentéve miatt is kerül beiktatásra. A Jubileum így egy konkrét, természetes módon épül be a közösségi hálók világába. A Kommunikációs Titkárság közösségi hálókkal foglalkozó részlege felelős a pápa Instagram fiókjáért, amelyre nem csak  fotókat, hanem rövid videókat is feltöltenek.

(gd)