Ferenc pápa májusi imaszándékai és májusi videóüzenete a nők megbecsüléséről

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 144 [name] => Kiemelt [slug] => kiemelt [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 144 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 2664 [filter] => raw [term_order] => 66 [cat_ID] => 144 [category_count] => 2664 [category_description] => [cat_name] => Kiemelt [category_nicename] => kiemelt [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 3 [name] => Vatikán [slug] => vatikan [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 3 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 7 [count] => 2387 [filter] => raw [term_order] => 13 [cat_ID] => 3 [category_count] => 2387 [category_description] => [cat_name] => Vatikán [category_nicename] => vatikan [category_parent] => 7 ) )

 

Általános imaszándék: 

A világ minden országában tisztelet és megbecsülés övezze a nőket és értékeljék a nélkülözhetetlen társadalmi hozzájárulásukat!

Evangelizációs imaszándék:

Terjedjen el a családban, a közösségben és a csoportokban a rózsafüzér imádság gyakorlata az evangelizációért és a békéért!

Ferenc pápa rövid videóüzenete május hónapra a nők megbecsüléséről

A nők hozzájárulása tagadhatatlan az emberi tevékenység minden területén, kezdve a családdal. De vajon elegendő-e csupán elismernünk ezt? Keveset tettünk azokért a nőkért, akik igazán nehéz helyzetben vannak – akiket lenéznek, kirekesztenek, sőt még rabszolgaságra is kényszerítenek.

El kell ítélnünk a nők elleni szexuális erőszakot, és el kell törölnünk azokat az akadályokat, amelyek meggátolják a nők teljes bevonását a társadalmi, politikai és gazdasági életbe! Ha te is úgy gondolod, hogy ez helyénvaló, csatlakozz felhívásomhoz. Ez egy imádság azért, hogy a világ összes országában a nőket tiszteljék és becsüljék, és hogy kellően értékeljék az ő szociális tevékenységüket!

A pápa felhívása

Az én munkám is van olyan értékes, mint egy férfié! soha nem leszek rabszolga! Nemet mondunk  a nők elleni erőszakra! Elég a munkahelyi megkülönböztetésből! Férfiak és nők, mind Isten gyermekei vagyunk!