Ferenc pápa videóüzenete a fiatalokhoz a szombat esti találkozójukra

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 3 [name] => Vatikán [slug] => vatikan [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 3 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 7 [count] => 2387 [filter] => raw [term_order] => 13 [cat_ID] => 3 [category_count] => 2387 [category_description] => [cat_name] => Vatikán [category_nicename] => vatikan [category_parent] => 7 ) )

Kedves fiúk és lányok, jóestét!
Egybegyűltetek az ünnep és az öröm órájára. Nekem nem sikerült eljutni, sajnálom. Úgy döntöttem, hogy ezzel a videóüzenettel köszöntelek benneteket. Szerettem volna elmenni a stadionba, de nem sikerült… Teret kell adni annak, hogy együtt legyünk örömmel. Köszönöm nektek, hogy elfogadtátok a meghívót és eljöttetek ide Rómába, megünnepelni a jubileumot. Ma délelőtt a Szent Péter teret hatalmas nagy gyóntatófülkévé alakítottátok át és áthaladtatok a Szentkapun. Ne feledjétek, hogy a kapu a Jézussal való találkozást jelenti, aki bevezet minket az Atya szeretetébe és aki azt kéri tőlünk, hogy legyünk irgalmasok, amiként ő irgalmas. Holnap, vasárnap együtt ünnepeljük a szentmisét. Igaz volt, hogy teret kell adni annak, hogy együtt legyünk örömmel és meghallgassunk néhány fontos tanúságtételt, melyek segíthetnek benneteket abban, hogy növekedjetek a hitben és az életben.

Az irgalmasság testi cselekedetei keresztül megismerjük az Úr Jézus arcát sok-sok embertársunk arcán

Tudom, hogy van nektek egy olyan szalagotok, melyre az irgalmasság testi cselekedeteinek hét művét írták rá. Tegyétek föl ezeket a műveket, mert azok a keresztény élet stílusát jelzik. Mint tudjátok, az irgalmasság testi cselekedetei egyszerűek, mert a mindennapok világához tartoznak, és lehetővé teszik, hogy megismerjük az Úr Jézus arcát sok-sok embertársunk arcán. A fiatalokén is! Olyan fiatalokén, mint ti vagytok, akik éheznek, akik menekültek, vagy betegek, akik a segítségünket vagy a barátságunkat kérik.

Irgalmasnak lenni, azt jelenti, hogy képesek vagyunk megbocsátani

Irgalmasnak lenni, azt jelenti, hogy képesek vagyunk megbocsátani. És ez nem könnyű, ugye? Megtörténhet néha a családban, az iskolában, a plébánián, az edzőteremben vagy szórakozóhelyen, hogy valaki hibásan cselekszik és sértve érezzük magunkat. Vagy pedig egy nagyon ideges pillanatunkban mi bántunk meg másokat. Ne maradjon meg bennünk a bosszúnak a haragja és a vágya! Nem szolgál az semmire! Mint a szú, csak rágja a lelket, és nem engedi meg, hogy boldogok legyünk. Bocsássunk hát meg! Bocsássunk meg és felejtsük el a kapott sértést, mert így érthetjük meg Jézus tanítását és lehetünk a tanítványai és irgalmasságának a tanúi.

Ha az életetekben nincs jelen Jézus, akkor az olyan, mintha nem lenne térerő

Fiúk, hányszor megtörténik velem, hogy fel kellene hívni a barátaimat, de gyakran megesik, hogy nem sikerül kapcsolatba lépni velük, mert nincs rá lehetőség. Biztos vagyok benne, hogy ez veletek is megtörténik, hogy a mobilt néhány helyen nem veszik fel. Rendben, hogy ha az életetekben nincs jelen Jézus, akkor az olyan, mintha nem lenne térerő. Nem tudunk beszélni és magunkba zárkózunk. Menjünk oda mindig, ahol van vétel. A család, a plébánia, az iskola, mert így akkor ezen a világon lesz mindig lehetőség arra, hogy valami jót és igazat mondjunk.

Most köszöntök mindenkit, kívánom, hogy mindnyájan örömmel éljétek meg ezt az időszakot és holnap várlak benneteket a Szent Péter téren. Ciaó!

(vl)