Galgaguta villanófényben

A Bonum TV csapata a tavasz első napján felkerekedett és meg sem állt Nógrád megye egyik bájos kis falujáig, Galgagutáig! Épphogy megérkeztünk az Isteni irgalmasságról nevezett templomhoz, ahonnan a Délelőtt beszélgetései zajlottak, a közeli nádast elkezdték égetni. Füstfelhőből és pernyéből nem volt hiány. Mégsem mentek füstbe a délelőtti tervek, nem is gyulladtunk be! Isteni, vagy legalábbis papi segítség érkezett, ugyanis megjelent Hulitka Róbert atya a helyi tűzoltók élén, hatékonyan kezelve a helyzetet. 

A Délelőtt vendége volt Bercel, Szécsénke és Galgaguta polgármestere, a galgagutai Kincskereső Általános Iskola igazgatója és a Berceli Hagyományőrző Asszonykórus. A hölgyek népviseletükkel, nótás kedvükkel fokozták az egyébként is derűs hangulatot: Fekete Dani kollégánk egy dal erejéig tiszteletbeli tagja is lett az énekkarnak.

Míg a beszélgetések zajlottak, kedves berceli hívek figyeltek a vendégek és szerkesztők kávé-, ásványvíz- és harapnivaló-ellátására, a kockacukor mellett figyelmességükkel is édesítve a feketét.

Szentimentálisan hangozhat, de vállalom ezt a bélyeget, mert valóban így éreztem: számomra, és talán mások számára is felsejlett valami a testvéri közösség harmóniájából: ahogy a fiatalok, a „régebb óta fiatalok”, a papok, a szülők és kisgyerekek, helybeli, illetve távoli vidékről érkező emberek egy közösséggé válva derűsen beszélgettek a kora tavaszi fényárban. A galgagutai Isteni Irgalmasság templom körül, béke és hála kelt bennem, és szilárd meggyőződés: megéri a munka, a fáradság, van miért, és elsősorban van kikért nap mint nap megújuló erővel, lendülettel szolgálni a médiamissziót.

 AZ EWTN

EWTN Global Catholic Network, in its 39th year, is the largest religious media network in the world. EWTN’s 11 global TV channels are broadcast in multiple languages 24 hours a day, seven days a week to over 400 million television households in more than 190 countries and territories. EWTN platforms also include radio services transmitted through SIRIUS/XM, iHeart Radio, and over 500 domestic and international AM & FM radio affiliates; a worldwide shortwave radio service; one of the largest Catholic websites in the U.S.; electronic and print news services, including Catholic News Agency, “The National Catholic Register” newspaper, and several global news wire services; as well as EWTN Publishing, its book publishing division.

MÉDIA

Az EWTN tartalmaival mindenhol jelen vagyunk. A legmodernebb technológiát alkalmazzuk annak érdekében, hogy tartalmainkat a lehető legtöbb platformon elérhetővé tegyük, így biztosítva mindenki számára, hogy bármikor és bárhol szabadon választhassa az EWTN Katolikus Világhálózat műsorait.