Hajléktalanokkal beszélgetett a pápa

A csütörtöki szinódusi ülés után este 7 órakor Ferenc pápa látogatást tett az Apostoli Alamizsnahivatal által néhány nappal ezelőtt felavatott új hajléktalanszállásán.

Az intézmény a Vatikán közelében a Via dei Penitenzieri-n található. A helyiségeket a jezsuita rend római központja bocsátotta a rendelkezésükre. A rendi központban egyébként laknak a Vatikáni Rádió jezsuita munkatársai.
Nagy meghatódottságot okozott Ferenc pápa teljesen váratlan betoppanása. Konrad Krajewski érsek, pápai főalamizsnás és P. Adolfo Nicolás fogadta három szerzetesnővel, akik az önkéntesekkel együtt folytatnak szolgálatot az intézményben. A hajléktalanszállás 30 vendége nagy örömmel fogadta a Szentatyát, akik nagyrésze olasz. Köszönetet mondtak a pápának azért, hogy van egy ágyuk, ahol alhatnak. Elmesélték neki történetüket és áldását kérték. Ferenc pápa szeretettel köszöntötte őket egyenként, mindegyikükhöz volt egy együttérző és lelki közelséget kifejező szava. Személyesen látni akarta a hajléktalanszállás minden részét. A látogatás 30 percig tartott.

[newsbox style=”nb6″ title=”Még több hír Ferenc pápáról” display=”category” cat=”117,3″ number_of_posts=”15″ sub_categories=”no” show_more=”no” post_type=”post”]