Indul a keresztféléves felvételi

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 8 [name] => Magyarság [slug] => magyarsag [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 8 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 7 [count] => 3997 [filter] => raw [term_order] => 12 [cat_ID] => 8 [category_count] => 3997 [category_description] => [cat_name] => Magyarság [category_nicename] => magyarsag [category_parent] => 7 ) )

Már lehet jelentkezni az egyetemek és főiskolák keresztféléves képzéseire. A mesterképzések között vannak még vannak állami ösztöndíjas helyek.

A felvi.hu oldalon november 15-ig tehetik ezt meg a diákok. Ezúttal 36 intézmény csaknem 125 ezer férőhelyet hirdetett meg, főleg mesterképzést. Bár vannak állami ösztöndíjas helyek, de az alapszakok és a felsőoktatási szakképzések csak fizetős formában indulnak el jövő februárban. A jelentkezéseket november 23-ig kell majd hitelesíteni, a ponthatárokat pedig várhatóan 2016. január 20-án hirdetik ki.

A törvény szerint az alapképzésen 280, a szakképzéseknél 240 a minimum ponthatár. De ennél többre van szükség a sikerhez. Legutóbb ugyanis több helyre is csak maximális ponttal jutottak be a diákok. Tavaly egyébként csaknem hatezren jelentkeztek a keresztféléves képzésekre. Közülük pedig 4 és fél ezren bekerültek valamelyik egyetemre, vagy főiskolára.