Keresztény Színházi Fesztivál: a fiatalokat is élvezetes előadásokkal várják

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 8 [name] => Magyarság [slug] => magyarsag [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 8 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 7 [count] => 3997 [filter] => raw [term_order] => 12 [cat_ID] => 8 [category_count] => 3997 [category_description] => [cat_name] => Magyarság [category_nicename] => magyarsag [category_parent] => 7 ) )

A fiatalokat is élvezetes előadásokkal várják a III. Keresztény Színházi Fesztiválon május 20. és 26. között – mondta el Dörner György, az Újszínház igazgatója az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Az igazgató kiemelte: a korábbi rendezvényeket jellemzően az idősebb korosztály látogatta, de a színház kötelezőnek érzi, hogy nyisson az ifjúság felé. Ezt szeretnék demonstrálni többek között azzal, hogy a fesztivált nyitó A királynő aranyból van című, Stuart Máriáról szóló előadás főszerepében a színház egyik legfiatalabb művésze, Koncz Andrea lép színpadra.

Az Újszínház és a terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplom mellett az idén a Nemzeti Színházban és a RAM Colosseumban is zajlanak majd programok.

A fesztiválon a budapesti Nemzeti Színházban mutatja be a debreceni Csokonai Nemzeti Színház Orbán János Dénes A magyar Faust című darabját Árkosi Árpád rendezésében május 23-án, ugyanezen a napon az Avilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplomban a nyíregyházi Cantemus gyermekkórus koncertjére várják a közönséget.

A RAM Colosseumban május 25-én az ExperiDance Én, Leonardo – A fény születése című produkcióját, a lengyel Teatr A elnevezésű társulat Apokalipszis című előadását pedig az Újszínházban tekintheti meg a közönség – hívta fel a figyelmet egyes programokra az igazgató.