Koncertek, előadások és vezetett séták a győri Öt Templom Fesztiválon

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 8 [name] => Magyarság [slug] => magyarsag [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 8 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 7 [count] => 3997 [filter] => raw [term_order] => 12 [cat_ID] => 8 [category_count] => 3997 [category_description] => [cat_name] => Magyarság [category_nicename] => magyarsag [category_parent] => 7 ) )

Koncertekkel, művészettörténeti sétákkal, felnőtt és gyerekdarabokkal várja az érdeklődőket Győrben a csütörtökön kezdődő Öt Templom Fesztivál.

A tizenegy éve zajló sorozat apropóját egy kuriózum adta, ugyanis Európában egyedülálló, hogy mind az öt hagyományos európai vallás temploma egy utcában megtalálható – mondta el Kovács Tibor, a program egyik szervezője az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Az egymástól néhány száz méterre álló zsinagóga, evangélikus, református, katolikus és görögkatolikus templom felekezeti hovatartozástól függetlenül várja az érdeklődőket – emelte ki.

A fesztivált csütörtökön Ferenczi György és a Rackajam nyitja meg a zsinagógában Gryllus Vilmossal kiegészülve. A koncerten Kányádi Sándor, Kiss Anna és Radnóti Miklós megzenésített verseit adják elő.

Szombaton a református templomban ad koncertet az osztrák Alma nevű, fiatal zenészekből álló formáció, akik tavaly második helyezést értek el az Austrian World Music Awards versenyen, de szerepel a fellépők között továbbá Herczku Ági és a Custos Consort együttes, a Bubnó Tamás vezette Szent Efrém Férfikar, valamint a Ras Q formáció is.

A színházi programok között az izraeli származású Ariel Doron erős társadalomkritikát megfogalmazó, kifejezetten felnőtteknek szóló Plastic Heroes című előadását említette a szervező, valamint kiemelte, hogy mindezek mellett hely- és vallástörténeti előadásokra és kiállításokra is várják az érdeklődőket.