Ők isszák a legtöbb kávét

Egy, a témában elvégzett kutatás szerint a legtöbb kávét az újságírók, a tanárok, a rendőrök, és a vízvezetékszerelők isszák.

Az e szakmákba tartozók nem kevesebb, mint öt csésze feketét is ledöntenek naponta. Utánuk következnek a sorban az egészségügyi dolgozók, élükön a nővérkékkel a maguk három-négy csészéjével, a cégvezetők és a telefonos ügyintézők.

A rendszeresen kávét ivók sorában utánuk kullognak a számítástechnikai szakemberek, illetve az autósofőrök a napi egy-két csészéjükkel.

A szakembereket azonban igencsak megosztja a kérdés: mennyire egészséges, vagy káros a kávé fogyasztása, és mekkora az ajánlott ideális mennyiség?

Az általános vélemény szerint azonban csak négy csésze megivásán túl kockáztatjuk a magas vérnyomás és a dehidráltság veszélyét. Kisebb mennyiségben pedig még jót is tesz: antioxidáns tartalmának köszönhetően hatékonyan csökkenti a szívproblémák kialakulásának kockázatát.

Egy tízezer fős kérdőívből az is kiderült, hogy az emberek 85%-a rendszeresen megiszik naponta három csésze kávét, 70%-uk pedig azt állítja, ha kimarad a napi koffeinadag, az negatívan befolyásolja a munkájukat is.