Pápai mise a jezsuita Aletti-központ 25. évfordulója alkalmából

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 3 [name] => Vatikán [slug] => vatikan [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 3 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 7 [count] => 2387 [filter] => raw [term_order] => 13 [cat_ID] => 3 [category_count] => 2387 [category_description] => [cat_name] => Vatikán [category_nicename] => vatikan [category_parent] => 7 ) )

Ferenc pápa április 8-án, pénteken este 6 órakor szentmisét mutat be az Apostoli Palota Redemptoris Mater kápolnájában. Az alkalmat az Aletti-központ létrehozásának 25. és a hozzá kapcsolódó művészeti műhely születésének 20. évfordulója adja. Közel 80 személy vesz részt a szertartáson.

Az Ezio Aletti tanulmányi és kutatási központ kiegészíti a Jézus Társasága küldetését

Az Ezio Aletti tanulmányi és kutatási központ kiegészíti a Jézus Társasága küldetését, amelyet a Pápai Keleti Intézetben végez Rómában. A jezsuiták a XIX. század végéről származó szecessziós palotában nyitották meg a központot, amelyet Anna Maria Gruenhut Bartoletti Aletti adományozott a jezsuita rendnek azzal a kifejezett kéréssel, hogy a találkozás és a kultúraközi eszmecsere központjává váljon. A központ elsősorban a közép- és kelet-európai keresztény tudósok és művészek felé fordul, hogy alkalmat teremtsen a találkozásra nyugati kollégáikkal. Az intézet előmozdítja az ortodoxok és a keleti illetve nyugati rítusú katolikusok együttélését, hogy együtt növekedjenek a krisztusi szeretetben, mindenki a maga egyházában. A központ célja az európai kultúra keresztény jellegének kutatása.

A művészeti műhely pedig helyet ad keresztény művészeknek, akik együtt élnek, imádkoznak és dolgoznak

A művészeti műhely pedig helyet ad keresztény művészeknek, akik együtt élnek, imádkoznak és dolgoznak. A különböző művészeti technikákon túl a teológia, a Biblia és a spiritualitás tanulmányozásával is foglalkoznak. Elősegíti továbbá a művészet és a hit találkozását a különböző egyházak és művészek között.

(sv)