Pápai részvéttávirat

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 3 [name] => Vatikán [slug] => vatikan [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 3 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 7 [count] => 2387 [filter] => raw [term_order] => 13 [cat_ID] => 3 [category_count] => 2387 [category_description] => [cat_name] => Vatikán [category_nicename] => vatikan [category_parent] => 7 ) )

Ferenc pápa szombaton táviratot küldött André Vingt-Trois bíborosnak, Párizs érsekének a péntek esti terrortámadások miatt. A táviratot államtitkára, Pietro Parolin bíboros látta el kézjegyével.

A Szentatya értesülve a szörnyű terrorista támadásról, amely Párizsban és a francia stadionban számos ember halálát és sokak sebesülését okozta, csatlakozik imái révén azoknak a családoknak a szenvedéséhez, akiket ez a dráma sújtott, csakúgy, mint a francia nép fájdalmához. A pápa ezúton küldi el támogatását minden párizsinak, biztosítva lelki közelségéről mindazokat, akik részt vettek a mentési munkálatokban. Kéri Istent, az Irgalmasság Atyját, hogy fogadja be az áldozatokat világossága békéjébe, nyújtson vigaszt és reményt a sebesülteknek és hozzátartozóiknak. A francia fővárost sújtó újabb támadásokkal kapcsolatban a pápa ismételten erőteljesen elítélte az erőszakot, amely semmit nem tud megoldani. A Szentatya végül kéri Istent, hogy ébressze föl mindenkiben a béke és a szolidaritás gondolatait; árassza ki bőséges áldását a megpróbáltatást élő családokra és minden franciára.