Patricia lecsap Mexikóra

09:16:53

Heves esőzéssel és több méter magas hullámokat okozva érte el Mexikó nyugati partjait közép-európai idő szerint szombaton hajnalban a Patricia hurrikán, amely nem sokkal később veszített erejéből.

A Csendes-óceán felett kialakult Patricia 5-ös fokozatú hurrikánként érte el a szárazföldet. Manzanillo kikötővárosban fákat és reklámtáblákat döntött ki, kisebb áradásokat és földcsuszamlásokat okozott.
Nagyobb károkat egyelőre nem jelentettek. A hurrikán néhány órával később négyes fokozatúvá gyengült.Az előrejelzések szerint a nap folyamán tovább gyengül és trópusi viharrá szelídül. Mielőtt veszített az erejéből, a Patricia az eddig mért egyik legnagyobb erejű hurrikán volt az Egyesült Államok Nemzeti Hurrikánfigyelő Központjának adatai szerint. Az előrejelzések arra figyelmeztettek, hogy „katasztrofális” károkat okozhat.

19:12:13  10/23/2015

A Föld nyugati felének valaha mért legdurvább hurrikánja közeledik Mexikó nyugati partjai felé. A Patricia hurrikán miatt a térséget evakuálták. A vihart már most a Haiyan tájfunhoz hasonlítják, amely 6300 emberrel végzett a Fülöp-szigeteknél, 2013-ban.

Az ötös erősségű hurrikán várhatóan helyi idő szerint péntek este érkezik meg, körülbelül 325 km/h szélerősséggel. Elemzések szerint a vihar szombaton eléri Mexikó belsejét is. A veszélyeztetett térségben legalább 400 ezer ember él. A hurrikán várhatóan komoly áradással is fog járni.

mexico hurican