Rádiósokkal találkozott Ferenc pápa

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 144 [name] => Kiemelt [slug] => kiemelt [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 144 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 2699 [filter] => raw [term_order] => 66 [cat_ID] => 144 [category_count] => 2699 [category_description] => [cat_name] => Kiemelt [category_nicename] => kiemelt [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 3 [name] => Vatikán [slug] => vatikan [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 3 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 7 [count] => 2387 [filter] => raw [term_order] => 13 [cat_ID] => 3 [category_count] => 2387 [category_description] => [cat_name] => Vatikán [category_nicename] => vatikan [category_parent] => 7 ) )

Rádiósokkal találkozott Ferenc pápa. A katolikus egyházfő csütörtökön az Apostoli Palota Kelemen termében csaknem 300 embert fogadott. Ők mindannyian a Mária Rádiók 6. Világkonferenciájára érkeztek a Vatikánba.

A Szentatya azt mondta nekik, hogy elismeri az eddigi munkájukat és arra kérte őket, hogy tartsanak ki elkötelezettségükben, és maradjanak hűek az evangéliumhoz és az egyház tanításához. Emellett figyeljenek oda a társadalomra és az emberekre, különösen a szegényekre és a kirekesztettekre. De közben hirdessék az evangéliumot, Mária tiszteletét és az ima szeretetét. A Mária Rádiót egyébként 1983-ban indították el Olaszországban, 1998-ban pedig megalakult a Mária Rádió Világhálózata. Ez tette lehetővé, hogy a különböző országokban működő rádiók összehangoltan és egységesen tudjanak tevékenykedni. Ma már szinte minden kontinensen megtalálható a Mária Rádió, összesen 48 országban, köztük hazánkban is.