SmartSet Konzorcium ülés Budapesten

Szeptember 9- és 10-én a SmartSet partneri találkoztak a BonumTV-ben Budapesten. A rendezvényen, melynek házigazdája a BonumTV volt, a SmartSet csapata áttekintette az eddigi közös munkát, és kijelölte a következő hónapok legfontosabb állomásait egészen a Smartset prototípusának decemberi megjelenéséig.

A BonumTV technikai igazgatója, Csúcs Zoltán szerint, a találkozó képes volt megerősítni egyfajta társadalmi együttműködést, és szorosabbá fűzi a Consortium tagjai közti kapcsolatokat. A konzorciumi tagság meg van győződve arról, hogy a kreatív iparág ígéretes lehetőségeinek megvalósítására és kiaknázására kiváló csapat jött össze. A BonumTV számára, nagy lehetőség, hogy tagja lehet ennek a fejlesztői konzorciumnak, mivel új lehetőséget nyit meg a televízió előtt.

A találkozó során több konzorciumi partner is beszámolót tartott, így többek között a Lapland UAS, aki bemutatta a felhasználók igényeinek és elvárásainak legfontosabb tanulságait. Mindezek alapján a Brainstorm ismertette a SmartSet termékleírását.

Egy másik fontos kérdés volt, hogy áttekintsék a virtuális stúdióhoz szükséges berendezések installációinak állapotát. A konzorciumi tagok mindegyike már Brainstorm technológiát használ, így lehetőségük van arra, hogy kipróbálják a SmartSet-et, amint az első prototípus elkészül.

UPV bemutatott néhány fejlesztés alatt lévő 3D hátteret, és néhány fejlesztési javaslat is elhangzott az ülés alatt. Az egyik 3D hátteret már tesztelte a Hallingdolen partnercég.

Az elkövetkező hónapokban kulcsfontosságú lesz az első Smartset prototípus fejlesztése, egy forradalmian új technika, amely a Virtual Studio Technology használatát teszi majd lehetővé a kisebb, kreatív iparágak, különösen is a helyi televíziók, újságok film cégek számára. A BonumTV és a LAPIN AMK lapföldi egyetem is teszteli majd ezt a technológiát az oktatásban való felhasználás területén.