Szakértő: Cameron offshore-érintettsége a EU-ból való kilépés híveit erősíti

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 12 [name] => Világ [slug] => vilag [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 12 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 7 [count] => 3080 [filter] => raw [term_order] => 14 [cat_ID] => 12 [category_count] => 3080 [category_description] => [cat_name] => Világ [category_nicename] => vilag [category_parent] => 7 ) )

David Cameron brit miniszterelnöknek a panamai offshore-botrányban való érintettsége és az ehhez hasonló ügyek mind a Nagy-Britannia unióból való kilépését támogatókat erősíti – mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

A szakértő a hasonlóan a kilépéspártiakat erősítő problémák közé sorolta a terrorizmust és a migránsválságot. Pedig éppen ezek az ügyek olyanok, amelyeket Nagy-Britannia egyedül képtelen lenne megoldani – fűzte hozzá.

Ha a szavazáskor mégsem a kilépést támogatók nyernek, az valószínűleg a skót és ír lakosságnak lesz köszönhető, hiszen nekik “jól felfogott érdekük az EU-ban maradni” – folytatta. Példaként említette Észak-Írország helyzetét, amely éppen rendeződött, de ha az ország kilép az unióból, akkor a most gyakorlatilag nem is létező határ újra falként emelkedne a terület és Írország közé. Skócia pedig már be is jelentette, hogy ha győznek a kilépéspártiak, akkor ők újra szavaznak a Nagy-Britanniáról való leválásról – tette hozzá Gyarmati István.