Százak gyújtottak gyertyát Budapesten

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 8 [name] => Magyarság [slug] => magyarsag [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 8 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 7 [count] => 3997 [filter] => raw [term_order] => 12 [cat_ID] => 8 [category_count] => 3997 [category_description] => [cat_name] => Magyarság [category_nicename] => magyarsag [category_parent] => 7 ) )

Nemzeti gyásznapon emlékeztek vasárnap országszerte a párizsi terrortámadások áldozataira. Részvétüket fejezték ki az állami vezetők, a pártok, különböző szervezetek és civilek is. Több százan mécseseket gyújtottak a Szent István-bazilikánál és a Francia Intézetnél is.

Együttérzését fejezte ki a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia is a merényletek sérültjeivel és az áldozatok hozzátartozóival. Tegyünk meg mindent azért, hogy a szívünkben és a társadalomban megőrizzük a békét – fogalmazott a testület.

A Szent István-bazilika előtt több százan gyűltek össze, az emberek mécseseket gyújtottak az áldozatok emlékére a templom lépcsőjén, illetve megkondultak a bazilika harangjai is. A Francia Intézet előtt is sokan helyeztek el virágot. Megemlékezések voltak továbbá Szegeden, Veszprémben, valamint Debrecenben is a városházára fekete lobogót tűztek ki.