Szegények és szociálpolitika – a pápa és a bolíviai elnök találkozója

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 3 [name] => Vatikán [slug] => vatikan [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 3 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 7 [count] => 2387 [filter] => raw [term_order] => 13 [cat_ID] => 3 [category_count] => 2387 [category_description] => [cat_name] => Vatikán [category_nicename] => vatikan [category_parent] => 7 ) )

Ferenc pápa pénteken délelőtt fél 11-kor kezdte meg az audienciák sorát. Először fogadta Evo Moralest, a Bolíviai Többnemzetiségű Állam elnökét és kíséretét. Ezt követően Gerhard Ludwig Müller bíboros, a Hittani Kongregáció prefektusa és Beniamino Stella bíboros, a Papi Kongregáció prefektusa járult a pápa elé. Végül két mexikói főpásztorral, Alberto Suárez Inda bíborossal, Morelia érsekével és Javier Navarro Rodríguezzel, Zamora püspökével találkozott a Szentatya.

Szegények és szociálpolitika – a pápa és a bolíviai elnök találkozója

Április 15-én, pénteken délelőtt Ferenc pápa kihallgatáson fogadta Evo Moralest, a Bolíviai Többnemzetiségű Állam elnökét. Ezt követően a latin-amerikai államfő találkozott Paul Gallagher érsekkel, a Szentszék államközi kapcsolatainak titkárával.

A szívélyes légkörben lezajlott megbeszélések során áttekintették az ország jelenlegi társadalmi és gazdasági helyzetét, különös figyelmet fordítva a szociálpolitikára. Foglalkoztak továbbá az egyház és az állam közötti kapcsolatokkal. Felidézték a nagy múltra visszatekintő bolíviai keresztény hagyományt és az egyház meghatározó hozzájárulását a nemzet életéhez. Utaltak a közös érdeklődésre számot tevő kérdésekre, mint a nevelés, az egészségügy és a legszegényebbek támogatása.

A beszélgetés során érintették a különböző nemzetközi témákat is – tájékoztat az audienciáról kiadott szentszéki közlemény.

(sv)