Történelmi látogatás Észak-Koreában

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 12 [name] => Világ [slug] => vilag [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 12 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 7 [count] => 3080 [filter] => raw [term_order] => 14 [cat_ID] => 12 [category_count] => 3080 [category_description] => [cat_name] => Világ [category_nicename] => vilag [category_parent] => 7 ) )

Hetvenévnyi elszigeteltség után magas szintű katolikus egyházi küldöttség utazott Dél-Koreából az észak-koreai Phenjanba. Céljuk, hogy feltárják, hogy hol élnek még az országban katolikusok, illetve felmérik, hogy hol lehetne katolikus templomot építeni a polgárháború idején lerombolt katedrális helyett. 2014 augusztusában Ferenc pápa is Dél-Koreába látogatott, ahol arról beszélt, hogy a testvéreknek ki kell békülniük egymással.

A koreai nép kiengesztelődéséért létrehozott püspöki bizottság elnöke elmondta, hogy a koreai népen mély sebeket ejtett a háború, de a fiatal nemzedék képes lenne felülemelkedni az ellentéten, és a jövőre koncentrálni. Szerinte a kiengesztelődés csak úgy valósulhat meg, mint egy találkozás emberek között, akik megnyitják a szívüket egymás felé. Arra van szükség, hogy tegyünk félre minden felsőbbrendűségi érzést. Tisztelettel kell bánni egymással. Ezért az egyház fontos közvetítő szerepet tölthet be – tette hozzá. Azt is elmondta, hogy Ferenc pápa igehirdetése nagyon sokat segít, hiszen a találkozás kultúráját mozdítja elő a kiselejtezés kultúrájával szemben.