Továbbra sincs megbízható hír a Jemenben elrabolt szalézi pap sorsáról

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 12 [name] => Világ [slug] => vilag [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 12 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 7 [count] => 3080 [filter] => raw [term_order] => 14 [cat_ID] => 12 [category_count] => 3080 [category_description] => [cat_name] => Világ [category_nicename] => vilag [category_parent] => 7 ) )

Mathew Valarkot Bangalore-India szalézi tartományi referens a következő nyilatkozatot tette közzé a jemeni városban március 4-én végrehajtott terrorcselekményt illetően: „Ezekben a napokban ellenőrizhetetlen és meg nem erősített hírek járják be az elektronikus médiát Tom Uzhunnalil atyával kapcsolatban, akit ismeretlen fegyveresek raboltak el Ádenben, március 4-én. Mi, szaléziek nem felelünk a hírek tartalmáért és hitelességéért” – hangzik az elrabolt szerzetes tartományi referensének nyilatkozata.

„Ebben az összefüggésben ismételten leszögezzük, hogy idáig semmiféle utólagos tájékoztatás nem érkezett hozzánk megbízható és tekintélyes forrásból Tom atya jelenlegi tartózkodási helyét és egészségi állapotát illetően. Ezért szívből jövő felhívással fordulunk az érdekeltekhez: hagyjanak fel ezeknek az üzeneteknek a terjesztésével, amelyek haszontalanok, félrevezetőek és hamis indiszkréciókat tartalmaznak. Továbbra is imádkozunk Tom atyáért, hogy az Úr védelmezze minden fájdalomtól és minél előbb szabadítsa ki a gonosz erők karmaiból”.

Valarkot atya az elmúlt napokban az UCAnews ázsiai katolikus hírügynökségnek adott interjújában megállapította: „türelmesnek kell lennünk” – utalva arra az indiai jezsuitára, akit a terroristák Afganisztánban raboltak el és kilenc hónapi fogság után engedtek szabadon.

Joseph Chinnaiyan atya, az Indiai Katolikus Püspöki Konferencia főtitkár-helyettese megerősítette, hogy az indiai helyi egyház állandó kapcsolatban van az indiai kormánnyal Uzhunnalil atya helyzetét illetően. Tájékoztatása szerint az indiai külügyminisztérium megsokszorozta erőfeszítéseit, hogy tudomást szerezzen az elrabolt szalézi szerzetes helyzetéről.

(vm)