Újabb orosz repülő zuhant le

Lezuhant egy orosz teherszállító repülőgép szerdán Dél-Szudánban. Legalább negyvenen meghaltak – írta az MTI. A baleset a főváros repülőterétől mintegy 800 méterre történt. Az orosz gyártmányú, Antonov típusú gépen húszan utaztak. A személyzet egy tagja és egy gyerek túlélte a légi katasztrófát.

Újabb orosz repülő zuhant le szerdán Dél-Szudánban. A gépen 20-an utaztak a személyzettel együtt. A szerencsétlenség minden bizonnyal a földön tartózkodók közül is megölt több embert, egyelőre erről pontos adat nincsen. Egy helyi forrás szerint a balesetet a gép túlterheltsége és technikai hiba okozhatta. Az orosz hatóságok sem tudták megerősíteni, hogy a gép orosz felségjelzés alatt repült-e – írta az Interfax.

Eközben az Egyiptomban lezuhant orosz utasszállító feketedobozából szokatlan hangok kerültek elő. A felvétel alapján hirtelen és váratlanul állt elő vészhelyzet a repülőgépen. A pilótáknak még vészjelzés leadására sem volt idejük. Egyes egyiptomi szakértők szerint a fedélzeten robbanás történhetett. A feketedobozok vizsgálata hetekig is eltarthat. A légitársaság vezérigazgató-helyettese viszont kizártnak tartja a műszaki hibát, szerinte csak külső behatás miatt eshetett darabokra a gép már a levegőben. A hatóságok azonban még megvizsgálják az üzemanyagot és kihallgatják annak a cégnek a képviselőit, amely az élelmiszert szállította a légitársaságnak.