Ferenc pápa: sose felejtsék el, hogy Jézus önökért imádkozik az Atyához

Ferenc pápa szerdán elmondta, ahogy földi tartózkodása idején Jézus a barátaiért imádkozott, úgy imádkozik minden egyes emberért örök időkön át az Atyához a mennyben.

Sose feledjük el, hogy Jézus imádkozik értünk. Jelen pillanatban is imádkozik az Atyához, hogy láttassa Vele azokat a sebeket, melyeket együtt hordoztak, hogy megmutassa Neki megváltásunk árát, mely az irántunk való szeretetében jut kifejezésre” – jegyezte meg a pápa június 2-i beszédében.

/ Daniel Ibáñez/CNA.

/ Daniel Ibáñez/CNA.

Az általános kihallgatás alkalmával Ferenc pápa Vatikánváros San Damaso udvarából szólt a zarándokokhoz és azokhoz, akik élő online közvetítésen keresztül követték őt, hogy a nehézségek közepette, valamint a kikapcsolódás idején se feledjék, Jézus imádkozik értük.

Sose feledjük: Jézus folyamatosan imádkozik értünk. Most is? Igen, most is. Próbatétel idején, a bűn közepette is, még akkor is, amikor elbukunk, Jézus végtelen szeretettel imádkozik értünk” – állította a Szentatya.

/ Daniel Ibáñez/CNA.

/ Daniel Ibáñez/CNA.

A pápa az e heti Úrnapja ünnepére is figyelmet fordított, és azért imádkozott, hogy ennek az ünnepnapnak köszönhetően egyre jobban tudatosítsuk, hogy Jézus valóságosan jelen van az eucharisztiában.

Azt kívánom, hogy az eucharisztiában megismerjék a szeretet és a dicsőség misztériumát, azt a kegyelmi fényforrást, amely megvilágítja életutunkat” – fogalmazott Ferenc pápa az olasz zarándokoknak szánt üzenetében.

/ Daniel Ibáñez/CNA.

/ Daniel Ibáñez/CNA.

Azt mondta az időseknek, a fiataloknak, a betegeknek és az újonnan házasodottaknak, hogy Krisztus teste és vére segít elviselni a szenvedést, és az örök élet ígéretével ajándékozza meg őket.

Ne feledjük, az tart minket életben, hogy Jézus név szerint mindannyiunkért egyenként imádkozik az Atyához, és feltárja Előtte sebeit, üdvösségünk árát” – fejtette ki véleményét Ferenc pápa.

/ Daniel Ibáñez/CNA.

/ Daniel Ibáñez/CNA.

A pápa miután felpillantott a kezében tartott szövegből, a következő szavakat intézte a tömeghez: „Egyszer egy jóságos püspök elmesélte nekem, hogy életének egy sötét időszakában, egy szörnyű próbatétel közepette, amikor mindent borúsnak látott, a bazilikában a következő felirat ragadta meg a figyelmét: »Én, Péter, imádkozni fogok érted« Ez erőt és vigasztalást nyújtott neki.”

A Szentatya egy tanácsot adott az egybegyűlteknek: „Szükségünk van arra, hogy elmélyültebben imádkozzunk, valahányszor utunk meredeken ível felfelé.”

/ Daniel Ibáñez/CNA.

/ Daniel Ibáñez/CNA.

A pápa kiemelte, az evangéliumokban jól látható, hogy Jézus gyakran imádkozott, főként élete nagy eseményei előtt, ilyen volt az apostolok elhívása, illetve az utolsó vacsora eseménye.

Jézus, küldetésének nagy fordulópontjai előtt mindig imádkozott, nem csak futólag, hanem elmélyülten és hosszasan. Egyetlen imádságot sem mulasztott el” – tette hozzá.

A pápa azt is megállapította, hogy „Jézus, élete során, folyamatosan imádkozott a barátaiért.”

Előfordult, hogy az apostolok okot adhattak volna arra, hogy Jézus nehezteljen rájuk, de mivel az Atya választotta ki valamennyit, imádsága után mindig szívébe fogadta őket, még akkor is, ha hibáztak vagy elbuktak. Mindebből jól érzékelhetjük, hogy Jézus egyszerre volt mester és barát, aki mindig türelmesen megvárta, hogy tanítványa megtérjen.”

/ Daniel Ibáñez/CNA.

/ Daniel Ibáñez/CNA.

A kihallgatás elején a pápa körbesétált a kis udvaron, és üdvözölte a zarándokokat. Ajándékokat kapott, többek között egy ikont és egy méretes festményt. Ő pedig áldást osztott, aláírásával látott el egy fehér püspöksüveget, és megállt imádkozni egy asszonnyal, aki egyik hozzátartozója fotóját mutatta meg neki.

/ Daniel Ibáñez/CNA.

/ Daniel Ibáñez/CNA.

A pápa beszéde közben sirályok röpködtek az üvegablakokkal körülvett belső udvar felett. Az olasz légierő egységének tagjai, a Frecce Tricolori, az Olasz Köztársaság fennállásának 75. évfordulója alkalmából többször átrepültek Róma egén, miközben az olasz zászlót ábrázoló színes füstcsíkokat húztak maguk után.

A pápának ez a beszéde az imádságról szóló katekézis ciklusának 36. elmélkedéséhez kapcsolódik, amit 2020. májusában kezdett el és októberben folytatott, miután kilenc beszédet mondott arról, hogy a világ miként heverheti ki a pandémiát.

Jóleső érzést tudni azt, hogy Jézus szeretete nem szűnik meg a gyengeségünk időszakában.”  állította Ferenc pápa

»Atyám, ha halálos bűnben vagyok is, Jézus akkor is szeret engem?« »Igen« »Jézus továbbra is imádkozik értem?« »Igen« »Ha szörnyű dolgokat cselekedtem is, sőt még azoknál is rosszabbakat tettem, oly sok bűnt követtem el, Jézus ezek után is imádkozik értem?« »Igen«” – tette hozzá a pápa.

Jézus irántunk való szeretete és imádsága sosem szűnik meg. Épp ellenkezőleg, egyre csak mélyül, mivel mi vagyunk az imádsága középpontjában.”

 

Forrás: https://www.catholicnewsagency.com/news/247864/pope-francis-never-forget-that-jesus-is-praying-for-you-before-the-father

Kép: Ferenc pápa/ Vatican Media